Miquel Roca i Junyent al Fòrum, dia 11 de novembre de 2010

Amb una nombrosa assistència procedent de les invitacions de les entitats impulsores del fòrum, l’acte es va desenvolupar d’acord amb l’agenda prevista i centrat en els reptes de futur pel nostre país. L’exposició del Sr. Miquel Roca va propiciar un debat viu entre els assitents que es va reflectir en el col·loqui posterior al sopar.
Adjuntem el document de Síntesi Periodística de l’Acte, que podeu descarregar i visualitzar fent clic a l’icona.

sintesi-del-3er-sopar-del-forum-de-la-catalunya-central-reptes-de-futur-miquel-roca

Miquel Roca i Junyent

President del Bufet d’Advocats Roca Junyent

Nascut a Cauderan (França) el 20 d’abril de 1940, casat.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, de la qual posteriorment fou professor a les Càtedrees de Dret Administratiu i Dret Internacional, durant els anys 1962 a 1972. Des de 1995 és Professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És Doctor Honoris Causa per les Universitats d’Educació a Distància, de Lleó i de Girona.

Fou Diputat per Barcelona i President del Grup Parlamentari Català al Congrés dels Diputats de 1977 a 1995. Va formar part de la ponència que va elaborar la Constitució de 1978, així com de la Comissió que va redactar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Durant el període de 1982-1995 va ser President de la representació de la Generalitat de Catalunya en la Comissió de Cooperació Bilateral amb l’Administració de l‘Estat.

Està en possessió de la Gran Cruz de Isabel la Católica, de la Gran Cruz de l’Ordre del Mèrit Constitucional, del Gran Collar de la Orden del Mérito Civil, de la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, de la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Madrid, de la Medalla d’Or de la Comunitat de Madrid i de la Creu de Sant Jordi.

És també President de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, Vice-President de la Fundació Barcelona Cultura i President de la Fundació Amics del MNAC.